How I set a Course Record

Thursday and Friday – business travel to Toulouse. I did hotel room workouts. Nothing to report.

While I was in France, a great thing happened on our lake. Two local business decided to join forces and prepare a skating oval on the lake. Here is the video:

 

AKTUÁLNĚ 20.1.: NOVÝ 2KM OKRUH PRO BRUSLAŘE NA PRÝGLU 👍

⛸ Bruslaři na přehradě využívají asi 2 km dlouhý okruh přibližně oválného tvaru, který v těchto dnech pomocí fréz a kartáčů budují pracovníci firmy AVE CZ (techniku zdarma zapůjčuje Garden studio). Okruh začíná přibližně před hrází a táhne se směrem k Sokoláku. Přístup je možný buď z bystrckého přístaviště nebo z Kozí horky.

🎿 Dobré podmínky nadále panují i pro běžkaře. Sníh je přemrzlý a velmi rychlý. Některé stopy jsou ledové, některé ale velmi kvalitní. Výborně si zaběžkujete i na golfovém hřišti Kaskáda (viz minulé video) a na medláneckém letišti.

ℹ️️ Podle dnešního měření má led u přístaviště tloušťku již 29 cm (přičemž za “přijatelně bezpečnou” se považuje již 12 cm). Stále však platí výstraha na nebezpečný led se vzduchovými kapsami v oblasti Sokoláku, Osady, Rokle a dále směrem k Bítýšce a městská policie sem radí nevstupovat. Stejně jako příliš daleko od břehu i v široké části přehrady. Včerejší utonutí bruslaře na Vranovské přehradě je jistě silnou výstrahou ostatním před nerespektováním těchto doporučení.

➡️ DALŠÍ INFO průběžně na fb.com/prygl.

Díky za vlastní zkušenosti v komentářích.

Posted by Brněnská přehrada a okolí on Friday, January 20, 2017

A “2km” (actually more like 1700m) “oval” on my own rowing lake! Heaven! So I packed my skates and headed to the lake.

I forgot the Garmin Forerunner in my travel bag, so I had to record the workout using Strava on the phone. Unfortunately, my iPhone hates cold weather. It goes from 80% to 20% in 15 minutes, and then says “bye bye”. When I plug it in to charge afterwards, it wakes up with a 60% full battery. This makes the phone totally unusable for winter sports.

Anyway, here are the first 20 minutes on Strava: https://www.strava.com/activities/839084453

It turns out that someone has defined the skating loop as a “segment” on Strava and I turn out to be the Course Record holder from that first warming up round. I did a few of the subsequent rounds faster, but who cares. A course record is a course record! 😀

The skating itself was quite slow. There were lots of people on the ice, enjoying the nice weather. Here is a video from last week:

Zimní sezóna na Prýglu

❄️ PRÝGL ZAŽÍVÁ PARÁDNÍ ZIMU! ❤️

Využijte zamrzlé přehrady a výborných sněhových sněhových podmínek k zimním radovánkám.

Informace o stavu ledu a sněhu v předchozích příspěvcích na Brněnská přehrada a okolí.

Posted by Brněnská přehrada a okolí on Tuesday, January 10, 2017

The ice was also pretty bad. Lots of cracks and a few places with very rough, uneven ice, basically you couldn’t skate there. So I sped up whenever there was some empty space in front of me, but I had to put on the breaks quite a lot.

In the second hour, I met many friends, so it was more standing and chatting than skating. At some point I got cold, so I headed back to the rowing club.

I think it was a good Steady State effort.

By the way, the cover picture is from another year. This year, there is much more snow, as you can see from the videos.

Follow me in social media